Linkerscherm van de webwinkel

Recent verschenen

Nieuw: De zorgende gemeente

Nieuw: De zorgende gemeente

De zorgende gemeente Decentralisaties in de sociale zekerheid

De komende jaren vinden er vier belangrijke decentralisaties plaats in Nederland, alle op het maatschappelijke vlak. Jeugdzorg, AWBZ, re-integratie en passend onderwijs – ze gaan allemaal onder de regie van de gemeenten vallen. Een ingrijpende verandering in de Nederlandse samenleving.

Lees verder

Uitgave Ronald Siecker: Manipulatie - Van marionet tot regisseur

Uitgave Ronald Siecker: Manipulatie - Van marionet tot regisseur

AmsterdamEen patiënt die nét iets sneller wordt geholpen omdat hij dreigt. Een scooterrijder met kapot achterlicht die door smoesjes zonder boete wegkomt. Of een werkzoekende die – om zijn uitkering te behouden – zich tegenover zijn klantmanager voordoet als zelfredzame ‘modelklant’ en zo voorkomt dat zij hem helpt met werk zoeken. Allemaal voorbeelden van manipulatie. Als manager of hulpverlener is de kans groot dat je ermee in aanraking komt, in welke vorm dan ook. Van smoezen en kleine leugens tot oplichting en (machts)misbruik.

Lees verder

Seksuele intimidatie; wat kun je er tegen doen?

Seksuele intimidatie; wat kun je er tegen doen?

Eén op de drie vrouwen wordt op het werk wel eens lastig gevallen door een collega. Wanneer is er sprake van een grapje en wanneer van seksuele intimidatie?

In dit boek wordt in gewone taal uitgelegd wat seksuele intimidatie is. Inclusief tips over assertief zijn en hulp zoeken.

Lees verder

Hygiëne op het werk: hoe doe je dat?

Hygiëne op het werk: hoe doe je dat?

Hygiëne op het werk is belangrijk. Voor collega's en klanten is het prettig als een medewerker zichzelf goed verzorgt. En hygiënisch werken kan van levensbelang zijn, bijvoorbeeld bij werk in de keuken of in de zorg.

Deel drie in de serie Op het werk geeft regels voor hygiënisch werken in het algemeen en regels voor persoonlijke hygiëne. Geschreven in eenvoudige taal.

Lees verder

'Ik heb een tijdbom in mijn hoofd'

'Ik heb een tijdbom in mijn hoofd'

Dit tweede SW-handboek geeft aan waar u op moet letten bij het vinden van een geschikte werkplek voor mensen met psychische handicaps. En hoe u hen zo goed mogelijk kunt begeleiden. Daarbij wordt ingezoomd op mensen die lijden aan schizofrenie of aan manische depressiviteit.

Elk soort psychische handicap brengt zo zijn eigen kenmerken met zich mee. En een ieder heeft zijn eigen ziektegeschiedenis. Door beide soorten informatie te combineren kun je de risico’s in kaart brengen. Dit boek laat zien hóe je dat doet en waarom het belangrijk is op die risico’s te anticiperen.

Lees verder

Signalen en valkuilen

Signalen en valkuilen

Een onmisbaar handboek voor iedereen die in zijn werk tegen psychische handicaps aanloopt, zoals teamleiders in de SW of activiteitenbegeleiders.

Het toegankelijke Signalen en valkuilen: inzicht in psychische handicaps beschrijft de belangrijkste ziektebeelden, zoals schizofrenie, autisme en stemmingsstoornisssen. De unieke ervaringsverhalen laten zien hoe je psychische handicaps kunt herkennen. En hoe je met deze mensen kunt omgaan.

Lees verder
bottomads